Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър 7/8 твПрютите за кучета у нас

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър 7/8 твПрютите за кучета у нас
Коментари Харесай

Ирина Николова: Приютът в Каменар е зверство! Лете кучетата умират от жега, а зиме - затрупани от сняг

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър 7/8 тв

Прютите за кучета у нас са място за крадене на пари. Знаете ли, че у нас има приюти, в които се кастрират 100 кучета за 640 000 лв. на година - представяте ли си защо става въпрос?! Точно по тази причина никой не желае неправителствени организации да се бъркат в тяхната работа. Това разяснява в ефира на 7/8 тв Ирина Николова. 

Последно ходихме на посещаване в приюта за кучета във Варна в с. Каменар, тъй като видяхме страшни зверства - умрели кучета, майки с кучета, страдащи и плачещи животни. Този обект е бил боен преди време. Той не може да съществува като общински подслон, тъй като там няма никакви условия. Там има едни халета, където преди време са били поставени военни оръдия. Това е най-студеното място във Варна, една равнина, където при огромни снеговалежи всичко се зарива и кучетата умират под снега. Не един път " Господари на ефира " вършиха репортажи оттова. Продължава да работи в същия тип обаче. В тези халета лятото става невъобразима горещина и кучетата умират жегата, зимата умират заринати в снега. Сега молим Портних да има взаимно стопанисване с " Лъки хънт ", която е подготвена да финансира развъждането на животните, описа Николова. 

Не може децата да гледат с какво принуждение се гледат животните. Децата не схващат, когато им приказваш, те гледат какво възрастния човек прави. И ние би трябвало да дадем този образец, разяснява Николова. 

Преди седмица бяхме в приюта в Каменар. Няколко кучета бяха настанени в една тясна клетка. Бяха заболели, а целия под беше отрупан с фекалии. Намерихме мъртво куче в една от клетките, което неотдавна е било кастрирано. Друго пък заварихме в толкоз тясна клетка, че даже не може да се обърне, да се изправи, уточни тя.

Там има грубо отношение към животните, извънредно, заключи тя. 

В общинския подслон във Варна са кастрирани едвам 60 кучета, а са усвоени половин милион лв., сподели в ефира на малкия екран Николова.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР